недеља, 22. септембар 2013.

KROFNE

Ove krofne mozete praviti i kad je post, jer ne sadrze ni mleko ni jaja, toliko su jednostavne a preukusne.
Recept sam dobila od moje drage jetrve, i od tada nisam pokusavala praviti ni po jednom drugom receptu. Moja trogodisnja cerkica ih obozava.  

Potrebno:
10 gr kvasca
4 kasike secera
1 mala solja ulja
250 ml mlake vode 
oko 400 gr brasna
secer u prahu

Umutiti kvasac  sa mlakom vodom i secerom, sacekati da kvasac malo nadodje,  onda pomesati sa uljom i dodavati postepeno brasno. Dobro zamesiti i ostaviti da nadodje oko 30-40 minuta.
 Razvuci testo oklagijom na debljinu 1 cm, i vaditi modlom  krofne. 
Zagrejati u serpi ulje ili mast i stavljati krofne da se prze- prvo strana koja je bila okruta na gore. 
Kad se krofne malo prohlade uvaljati ih u secer u prahu.
Krofne budu suplje unutra pa ih mozete napuniti necim ako zelite.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар